“Allah uji saya skali lagi..” Anak Nora Ariffin men1nggal dunia

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap bagi artikel ini. Terima kasih

Terima kasih kerana membaca artikel kami ini. Mohon kongsi jika bermanafaat dan mohon maaf jika ada tersilap dan salah.

KUALA LUMPUR: Selepas dua tahun kehilangan suaminya, Johan Nawawi, penyanyi terkenal, Nora Ariffin sekali lagi diuji dengan dugaan apabila anak keduanya, Aliff pula menghembuskan nafas terakhir pagi tadi.

Bukan mudah bagi seseorang untuk menerima khabar duk4 kehiIangan seseorang yang tersayang. Apa lagi jika seorang ibu terpaksa mendengar dan menerima hakikat bahawa anaknya telah pergi bertemu pencipta yang hakiki.

Perkongsian mengejvt ini telah dikongsikan sendiri oleh artis Nora Ariffin. Nora memberitahu bahawa anaknya, Alif Johan telah menghembuskan nafas terakhir pagi tadi di rumahnya. Kata Nora, jenaz4h anaknya akan dikebumikan secepat mungkin.

Di dalam video tersebut juga, Nora memohon maaf bagi pihak arw4h dan memohon agar kesaIahan arw4h sebelum ini dapat dimaafkan. Nora pada ketika itu berada di Singapura dan kini dalam perjalanan pulang ke rumahnya. Walau bagaimanapun, punca kem4tian arw4h tidah diketahui.

Arw4h Alif merupakan anak kedua Nora dan tersenarai antara bakal protege program realiti Mentor Milenia 2019. Melihat semula ke ruangan IG milik arw4h, minggu lalu beliau ada membuat persembahan di minggu Karyaone.

Para peminat juga turut mengucapkan takziah sekaligus ramai yang tertanya-tanya tentang punca kem4tian arw4h. Lagu terakhir yang arw4h nyanyikan adalah Salam Terakhir nyanyian arw4h Sudirman Haji Arshad.

Penyanyi lagu Di Persimpangan Dilema itu mengumumkan berita sedih itu di laman Instagram peribadinya sebentar tadi.

“Allah uji saya lagi, anak aya Alif Johan baru saha hembuskan nafas terakhir pada pagi tadi di rumah saya, akan dikebumikan secepat mungkin,” kata Nora dalam nada sedih.

Video

Allahyarham Alif atau nama sebenarnya Muhammad Syakir Alif Johan Nawawi, 20, pernah menyertai sebuah pertandingan realiti anjuran sebuah stesen televisyen.

Nora sebelum ini kehilangan suaminya, Johan Nawawi yang juga seorang komposer ternama pada 24 Mc 2017.

Salam terakhir – COT2 finale

Tengah syok nyanyi tiba tiba monitor and also sound ada technical problem sebab cameraman terpijak cable . hissing all the the way but the show must go on! the key is to always remain calm and finish the performance with a bang!

Alhamdulillah

Video :

Besar sungguh dugaan yang dilalui oleh Nora, sebelum ini beliau diuji dengan pemergian su4mi tercinta Johan Nawawi, seorang komposer terkenal.

Kami di sini hanya mampu mendoakan agar Kak Nora akan terus kuat dan tabah menghadapi ujian yang sangat hebat ini. Semoga arw4h ditempatkan bersama orang-orang yang beriman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *