“Demi Sebuah Mukjizat Yang Agung” – Isteri Tunjk Bukti, Da’i Farhan Trima Dipl0ma Prubatan Islam?

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap bagi artikel ini. Terima kasih
‚Äč
Terima kasih kerana membaca artikel kami ini. Mohon kongsi jika bermanafaat dan mohon maaf jika ada tersilap dan salah.

Nama Da’i Farhan dan isteri Dr. Erin masih menjadi perbualan ramai sejak beberapa minggu lalu.

Terbaharu, Dr. Erin berkongsikan foto-foto Da’i Farhan menerima penganugerahan diploma perubatan Islam menerusi Instagramnya.

“Alhamdulillah satu lagi perjuangan. Demi sebuah mukjizat yang agung. Demi perjuangan dalam perubatan yang terunggul.

“Asal manusia dari apa? Mana asal datangnya ilmu sains perubatan moden dunia? Rawatlah punca penyakit bukan rawat penyakit,” tulisnya pada satu entri yang malangnya sudah terpadam dari platform media sosial itu.

Namun, Dr. Erin mengemaskini semula entri terbabit berserta kapsyen baharu.

“Pendek kata kalau nak belajar real punya perubatan kena kenal asal usul manusia dulu. Kenal diri dulu.

“Agama dah kata semua penyakit ada penawarnya kecuali mati, hebat mukjizat Al-Quran ini bagi orang yang ingin mengetahui, beruntunglah orang yang dah tahu menggunakan mukjizat agung ini,” tulisnya.

Foto terbabit dipercayai dirakamkan di Institut Sains Fizik, Seni & Budaya (IPSCA) di Subang, Selangor.

Sementara itu, meninjau di ruangan komen Twitter seorang pengguna yang berkongsi kisah pasangan itu, ramai yang mempertikaikan akan kesahihan sijil diploma terbabit.

Komen warganet

Mukjizat? Nabi je ada mukjizat. Tak malunya religion riders ni. Dah takde duit sangat ke camna? I will never seek treatment from someone I know stupider than me. Think about it.

Ni buat course dip ni dah daftar under KPM blum? Hati2 adik2, nnt bukan stakat MQA xlepas, course pun xlegit..still waiting her response regarding alleged fake doctor title. Xberani pusing mcm isu kereta curi tukar plat no ke? Hew hew

Tgk fb IPSCA tu je dah nmpk meragukan n overclaim dia. It’s not even a uni/college so mcm mana blh dpt diploma. MQA accredited katanya. Bila search MQA xkeluar pun.

Jgn risau sebarang bentuk diploma perlu berdaftar dgn MQA utk melihat kelayakan dan seterusnya surat kelulusan pengajian perlu mendpt kelulusan JPT, dgn syarat IPT tersebut tlh berdaftar dgn JPT di bawah Akta 555. Kalau x lengkap sprt yg dinyatakan. Sila report ke JPT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *