Menangis Sebaik Lihat Alat Ujian Kehamiln, Psakit PC0S ini Disahkn Hamil Slepas 6 Tahun Mnanti

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap bagi artikel ini. Terima kasih

Terima kasih kerana membaca artikel kami ini. Mohon kongsi jika bermanafaat dan mohon maaf jika ada tersilap dan salah.

Memiliki cahaya mata merupakan impian bagi setiap pasangan yang berkahwin. Tetapi tidak semua orang bernasib baik dan mampu merasai pengalaman indah itu terutamanya bagi wanita yang menghidapi sindr0m 0vari polisistik (PCOS).

PCOS ini merupakan satu keadaan di mana penghidapnya mengalami kesukaran untuk hamil. Seperti yang dikongsikan Dr Thoka Muhammad di laman Instagram, seorang wanita yang sudah 6 tahun menanti kehadiran zuriat dilihat menitiskan air mata sebaik melihat alat ujian kehamilan yang bertanda dua.

Berdasarkan video berdurasi 3:44 saat yang dikongsikan itu, kelihatan seorang wanita terlalu gembira dan terharu sebaik sahaja dia membuka Kit Pregnancy Test dan mendapati dirinya kini sedang berbadan dua.

Wanita itu walau bagaimanapun tidak dapat menahan sebak dan menitiskan air mata kerana penantiannya selama 6 tahun untuk memiliki cahaya mata akhirnya tercapai.

Menurut pakar Obstetrician & Gynaecologist itu, wanita tersebut yang merupakan penghidap PCOS telah memulakan rawatan sejak sebulan yang lalu. Namun, atas berkat usaha dan rawatan yang dilakukan, wanita tersebut disahkan hamil.

Netizen terharu

Video:

Perkongsian itu telah mendapat perhatian daripada warganet yang rata-ratanya meluahkan rasa terharu dan gembira dengan berita tersebut.

Tidak kurang juga, ada dalam kalangan mereka yang merupakan penghidap PCOS turut mengharapkan keajaiban yang sama berlaku pada diri mereka. Sumber: Dr Thoka Muhammad

Komen warganet

Tahniah!! proud sgt dgn wanita2 yg sabar&tabah menanti zuriat bertahun2 .sy br sebln lps kwin dh berbaur perasaan apatah lg yg bertahun lma kawin.Alhamdulillah ,now dh 33week.

Skli ngn ak nngis…sebak+sedih+terharu. Lama kot tggu. Org yg lalui je tau..rezeki akak. Allah tu maha mngetahui bila tba masanya

@drthokha Hi dktor. Nak tanya, cervical incompetence tu sebenarnya apa punca dia ye doktor? Or kita mmg tak tau sbenarnya kita ada ‘penyakit’ tu smpai la dia jadi?
linanamn

baik nya doctor. layan patient dgn sgt baik untuk rawatan. i have been to O&G clinic before. unfortunately, their service was so bad. harap harap satu hari nnt dpt buat rawatan disini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *