“Sudh2 lah men1pu Ustazh Fatin…” -Hati rasa bhagia, Da’i Farhan lega brceraii dedah punca Knapa tangan Fatin cedera

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap bagi artikel ini. Terima kasih

Terima kasih kerana membaca artikel kami ini. Mohon kongsi jika bermanafaat dan mohon maaf jika ada tersilap dan salah.

Kemelut rumah tangga Da’i Nik Ahmad Farhan Nik Mohamad atau lebih dikenali dengan panggilan Da’i Farhan masih lagi menjadi bualan hangat netizn.

Malah, isu ini semakin mendapat perhatian apabila Da’i Farhan telah melafazkan cera1 terhadap isteri pertamanya, Fatin Nurul Ain. Apa yang lebih mengejutkan apabila Da’i Farhan menjatuhkan talak melalui voice note di aplikasi Whatsapp.

Terbaru, Da’i Farhan menerusi laman Instagram miliknya ada memuatnaik satu posting dengan meluahkan rasa kesal apabila dirinya telah dif1tnah kerana memukvl serta mengurung bekas isterinya itu.

Menerusi posting yang dimuatnaik itu, Da’i Farhan mendedahkan perkara sebenar yang berlaku dalam rumah tangganya sebelum dia nekad untuk melafazkan cera1 terhadap bekas isterinya, Fatin.

Dalam pada itu, Da’i Farhan memberitahu segala tuduhan yang dilemparkan kepadanya dengan mengatakan dia telah memukul serta mengurung bekas isterinya itu adalah tidak benar sama sekali.

Sebaliknya, Fatin telah mencedrakan dirinya sendiri dengan memukul pintu bilik sehingga membuatkan tanganya cedera.

Menceritakan kisah itu, Fatin bertindak begitu selepas Da’i Farhan mengetahui rancangan serta komplotnya dalam meraih simpati daripada orang ramai yang kononnya dia adalah mangsa keadaan.

Tambahnya lagi, dia telah mendapatkan kesemua bukti yang ada di telefon Fatin dan rakannya itu untuk dibawa ke mahkamah.

Sementara itu, Da’i Farhan turut memberitahu bahawa keputusannya untuk mencera1kan Fatin adalah satu tindakan yang betul setelah melakukan solat istikharah selama seminggu untuk mendapatkan petunjuk. Sumber: Da’i Farhan

Diakhir penulisannya, dia telah meminta agar orang ramai menilai sendiri apa yang berlaku kerana menurutnya pencera1an yang berlaku banyak hikmahnya. Dia juga menambah bahawa perpisahan tersebut adalah sesuatu yang membahagia.

Namun begitu, muat naik kenyataan tersebut telah dipadam di laman sosial pendakwah itu. Walau bagaimanapun, netizen di Twitter telah berjaya memperoleh posting itu dan telah tersebar meluas.

“Banyak hikmah kebaikan buat kami melalui pencera1an ini… Inilah yang disebut perpisahan yang membahagiakan…”

Artikel berkaitan: Pihak Satu Lagi Sering Cari Kesalahan, Burukkan Orang – Isteri Kedua Da’i Farhan Luas Rasa Kesal

Kontroversi perkahwinan kedua Dai’ Farhan bersama seorang janda anak lapan cukup hangat diperkatakan. Selepas timbul pelbagai spekulasi, hari ini pendakwah bebas itu membuat pengakuan mengejutkan apabila mengakui sudah mencera1kan isteri pertamanya menerusi rakaman suara di aplikasi WhatsApp.

Tidak dinafikan, apa yang berlaku memberikan tanggapan negatif terhadap pendakwah yang lahir daripada program realiti.

Mengapa Farhan begitu tergamak menceraikan isterinya yang sedang sarat hamil anak kedua mereka demi mengejar cinta baru? Macam-macam juga kecaman yang dilemparkan oleh netizen terhadapnya.

Tidak tahan suaminya terus dikecam dan dif1tnah, isteri kedua Farhan yang dikenali sebagai Dr Erin tampil membuka mulut mengenai isu hangat yang melanda rumah tangganya.

Menurutnya, dia sebagai isteri kedua mengerti kedudukannya dan telah cuba sehabis baik untuk hidup berpoligami dalam keadaan aman, banyak berkorban serta mengalah. Namun, pihak satu lagi sering mencari kesalahan dan mmburukknnya.

Terdahulu, Farhan mengesahkan dia sudah menceraikan isteri pertamanya, Fatin Nurul Ain dengan melafazkan cera1 menerusi rakaman suara di aplikasi WhatsApp pada 3 Disember.

Bagaimanapun, dia enggan mengulas lanjut mengenai punca utama perceraian mereka dan pada masa yang sama menafikan dakwaan bahawa dia telah melakukan kekerasan terhadap wanita itu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *